Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Modificările Codului Fiscal, respinse în bloc de mediul de afaceri

Tuesday, 21 November 2017, 08:08 Sursă: REALITATEA.NET

Investitorii cer ca firmele cu o cifră de afaceri sub un milion de euro să poată opta între impozit de 16% pe profit sau de unu la sută pe cifra de afaceri. Și mutarea contribuţiilor şi obligația de a renegocia contractele de muncă în 30 de zile stârnesc nemulţumiri.

Calculele oamenilor de afaceri arată că 80% din societăţi vor fi afectate de impozitarea cu unu la sută din cifra de afaceri. Și trecerea contribuţiilor la angajat va provoca dezechilibre pe piaţa muncii, spun ei.

Patronatele sunt total împotriva eliminării avantajelor pentru IT-iști și cercetare-dezvoltare. Cele două sectoare sunt singurele motoare de creștere a economiei, spun ele.

Comisia economică din Senat propune revenirea la textul inițial al Codului fiscal și spune că modificările fac derogare de la Cod. Pentru că trebuie să treacă cel puțin șase luni de la adoptarea unei schimbări în lege și intrarea ei în vigoare.

Liberalul Daniel Zamfir a depus două amendamente la OUG, unul care prevede că firmele cu o cifră de afaceri mai mică de un milion de euro vor avea de ales între a plăti impozit de 16% pe profit sau a plăti un impozit de 1% pe cifra de afaceri. Cel de-al doilea amendament prevede că modificările la Codul Fiscal, prevăzute de ordonanţa de urgenţă a Guvernului, vor intra în vigoare la şase luni, nu de la 1 ianuarie 2018, cum prevede OUG.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL