Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mobilizare de forțe: China vrea să testeze un oraș de 6 milioane de locuitori după apariția a 12 cazuri noi de infectii cu COVID-19

Tuesday, 28 July 2020, 11:00 Sursă: Realitatea.net

Dalian, orașul-port din provincia Liaoning, are peste șase milioane de locuitori și a confirmat încă de sâmbătă 12 cazuri noi, locale, de coronavirus și14 cazuri asimptomatice.

Grupul local care a raspandit infectia in Dalian a fost descoperit prima data miercuri, cand un barbat in varsta de 58 de ani care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare s-a dovedit a fi pozitiv de nou coronavirus.

Ma Xiaowei, directorul Comisiei Nationale de Sanatate, a declarat ca orașul trebuie să facă testări, iar toate costurile pentru aceste teste vor fi acoperite de guvern, timp de 4 patru zile.

Pentru ca majoritatea cazurilor confirmate, inclusiv cele asimptomatice, sunt legate de firma care se ocupă de fructele de mare, în Dalian toți angajații societății și contactele lor apropiate au fost băgate în carantină pentru o perioadă de 14 zile, iar carantina ar putea fi extinsă pentru a se evita oricefel de riscuri.

Vă reamintim că autoritîțile cineze au raportat sâmbătă 35 de cazuri de infecții locale, 22 dintre acestea în regiunea de nord-vest a Xinjiang, acolo unde au fost raportate grupuri de infecții la începutul acestei luni. 13 cazuri provin din provincia Liaoning, dintre care 12 sunt în orașul Dalian.

Zhang Wei, directorul Biroului de Sănătate Publica din Xinjiang, a declarat, ieri, că guvernul va efectua o a doua rundă de teste pentru rezidenții din mai multe districte cu risc ridicat din Urumqi, capitala regiunii autonome, pentru a verifica situația în care se află populația.

La nivel mondial, cazurile de COVID-19 au atins 16,5 milioane de contaminări, numarul deceselor înregistrate fiind de peste d 656.699.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL