Sentinţa în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova, amânată pentru 31 mai

Wednesday, 17 May 2017, 08:57, Sursă: REALITATEA.NET

Mitică Dragomir și Mircea Sandu, cei care au condus ani în șir destinele fotbalului românesc, vor afla în data de 31 mai dacă ajung în spatele gratiilor. Cei doi au primit o condamnare de 3 ani cu suspendare în primă instanţă, iar acum este ultimul termen la Curtea de Apel.

Adaugă părerea ta

UPDATE ora 17.15: În data de 31 mai se va afla sentinţa în dosarul dezafilierii Universităţii Craiova. În cazul în care se menține sentința de la prima instanță, în care FRF și LPF trebuie să achite 240 de milioane de euro lui Adrian Mititelu, atunci situația fotbalului românesc ar deveni extrem de dificilă.

Ce a declarat Mitică Dragomir, fost şef LFP, la ieşirea din sală: "Mai descoperă ei ceva aşa şi îmi pun ei în cârcă. Am trăit cu frică 15 ani. M-am născut în criză şi voi muri în criză. Ăsta e proces în care eu să fiu acuzat? Eu nu sunt acuzat de nimic. Stau toată viaţa liniştit pentru că sunt nevinovat. Ce vină au FRF şi LPF? Am respectat statutele federale. Toată viaţa mea mi-a fost frică să nu-mi ia cineva libertatea. Am fost cinstit şi corect. Sunt numai prezumţii, ipoteze. Se judecă pe ipoteze sau pe probe? Mă duc la muncă, pentru că nu-mi ajunge pensia".

Adrian Mititelu, finanţator Universitatea Craiova, club dezafiliat în 2011:  "O reparaţie pentru Univ Craiova şi o repunere la situaţia din 2011, asta aştept. Am zis că, în general, nu-mi place când cineva merge la închisoare. Ei n-au niciun pic de omenie. La fel de haini au rămas. Eu zic că instanţa îi va sancţiona grav pentru ce au făcut. A fost o etapă grea a vieţii mele. Aştept să se schimbe ceva în viaţa mea. Nu poate fi un criminal achitat niciodată. Au distrus un club de mare tradiţie a României. Federaţia nu se va desfiinţa, ci va cunoaşte o reformă care va duce la progres. Instanţa ne va repune la situaţia din 2011 şi U Craiova se va întoarce în competiţie. Mi-era teamă că se amână sentinţa". 

Problemele penale ale foştilor conducători ai fotbalului românesc li se trag de la scandalul dezafilierii echipei Universitatea Craiova. În primă instanță, judecătorii au dictat 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.

Curtea de Apel București a avut programată astăzi, 17 mai, un nou termen în dosarul privind dezafilierea de către FRF a clubului Universitatea Craiova.

Mircea Sandu, fost șef la FRF, și Dumitru Dragomir, ex-conducător la LPF, s-a aflat azi în sala de judecată pentru ultimul termen în procesul care datează de patru ani.

La ședința de astăzi s-a intrat în ultimele discuții de fond, iar inculpații au avut ultimul cuvânt. După acest termen, instanța va rămâne în pronunțare.

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.