Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mister elucidat. Oasele descoperite într-o insulă din Pacific îi aparţin celebrei Amelia Earhart

Thursday, 08 March 2018, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Un nou studiu realizat la Universitatea din Tennessee, de către Richard L. Jantz, a concluzionat că oasele descoperite în insula Nikumaroro din Pacific, la trei ani după dispariţia Ameliei Earhart din 1937, sunt ale celebrului pilot. 

Iniţial, rămaşiţele au fost examinate şi s-a crezut că aparţin unui bărbat de vârstă mijlocie. 

Amelia Earhart a absolvit în anul 1915 liceul cu rezultate excelente, iar în 1919 a început studiul medicinei la Columbia University. În 1920 a zburat pentru prima oară cu avionul, fiind hotărâtă să devină pilot. Deoarece costul orelor pentru zbor era de 1000 de dolari, părinții au refuzat finanțarea cursului de pilot, astfel că a practicat circa 28 de profesii până ce, în anul 1921, a putut lua primele ore de zbor de la Neta Snook. După numai șase luni, cu ultimii bani economisiți și-a cumpărat un avion „Kinner Airster”, cu care a stabilit recordul de înălțime de zbor, pentru femei, cu o altitudine de 4300 m.

Amelia Earhart a atras asupra ei atenția presei internaționale la data de 17 / 18 iunie 1928 ca prima femeie pasageră care traversează cu avionul Oceanul Atlantic, fiind sărbătorită și declarată „femeia anului” devenind un idol feminin.

La toate interviurile date, subliniază faptul că femeile nu sunt cu nimic mai prejos decât bărbații. În 1929 a contribuit la înființarea clubului piloților feminini „Ninety Nines”, cu scopul sprijinirii femeilor care vor să zboare cu avionul.

În anul 1931 s-a căsătorit cu scriitorul George P. Putnam (1887 - 1958), mentorul și admiratorul ei. Amelia s-a căsătorit cu oarecare rezerve, temându-se că familia îi va limita posibilitatea de a pilota. În anul 1932 a căutat să urmeze exemplul lui Charles Lindbergh, care a traversat singur la 20/21 mai 1927 Oceanul Atlantic, însă din cauza timpului nefavorabil și a unor probleme tehnice a trebuit să întrerupă zborul în Irlanda de Nord, neajungând la Paris.

Amelia, femeia care a traversat de două ori Atlanticul, a primit de la președintele american Herbert C. Hoover medalia de aur „National Geographic Society”. 

Înainte de a împlini vârsta de 40 de ani, a dorit să facă înconjurul pământului la ecuator. După ce parcursese deja trei pătrimi din zborul planificat, a decolat la data de 2 iulie 1937 de la Lae (Noua Guinee) zburând spre insula Howland din Pacific, unde nu a mai sosit niciodată.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL