Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mişcările mouse-ului te pot proteja de atacurile cibernetice. Iată ce trebuie să faci

Monday, 12 June 2017, 12:33 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă vă plimbați suficient de mult pe paginile de internet vă veți lovi la un moment dat de testele CAPTCHA care au rolul de a vă verifica identitatea și de a preveni accesul boților la conținut. Poate că cea mai cunoscută versiune este bifarea unei iconițe aflate în dreptul mesajului „Nu sunt un robot”. Modul în care miști mouse-ul și dai click pe această căsuță îi arată algoritmului ca ești om.

Software-ul creat de specialiști urmărește mișcarea mouse-ului pe ecran, iar, cu ajutorul algoritmilor de învățare, mișcarea este apoi analizată. Aparent, cercetătorii au ajuns la concluzia că, atunci când trebuiau să răspundă la o întrebare de control, mincinoșii aveau o mișcare distinctivă a mouse-ului, care putea fi înregistrată de algoritmii site-ului. Chiar și atunci când aceștia spuneau adevărul, necinstea lor le „infecta” mișcările și îi dădea de gol, scrie Gizmodo. Acest lucru nu face decât să ne arate nivelul de sensibilitate a tehnicii de analizare a mișcărilor mouse-ului, care ne poate arăta foarte multe despre o persoană, potrivit playtech.ro

Verificarea bunei funcționări a algoritmilor și procedurile de testare sunt deocamdată mult prea limitate pentru a ne indica dacă această tehnică este viabilă pentru detectarea furtului de identitate. Testele au fost realizate pe un număr redus de participanți și nu au puterea de a ne arăta buna funcționare a sistemului.

Cu toate acestea, noua metodă pare a fi promițătoare și ne arată că într-o bună zi modul în care mișcăm mouse-ul poate deveni o amprentă virtuală pe internet, care ne va putea proteja de atacurile hackerilor și de furtul de identitate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL