Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Băsescu cere încetarea de drept a arestului la domiciliu. Instanța, în pronunțare

Wednesday, 17 June 2015, 21:03 Sursă: REALITATEA.NET

“În raportare la acest aspect şi părerea noastră este că la momentul de faţă s-ar impune încetarea de drept. În măsura în care instanţa va aprecia, am cerut şi înlocuirea cu controlul judiciar, măsură oportună la acest moment. În subsidiar am cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a rămas în pronunţare”, a declarat avocatul lui Mircea Băsescu, Constantin Gudu, informează Mediafax.

Totodată, avocatul lui Marian Căpăţână a cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, iar în cazul în care această solicitare va fi respinsă, a mai solicitat să i se permită clientului său să părăsească domiciliul două zile pe săptămână pentru a-şi face aprovizionarea, dar şi să poată merge de două ori pe lună la slujbe religioase.

Este cea de-a doua solicitare de înlocuire a arestului preventiv pe care Mircea Băsescu și Marius Căpățână o depun, în acest an, după ce, în data de 9 ianuarie, ambii au cerut magistraților de la Tribunalul Constanţa revocarea măsurii arestului la domiciliu, respectiv înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar. Tribunalul Constanţa a hotărât, însă, în 14 ianuarie ca Mircea Băsescu să rămână în arest la domiciliu, dar i-a permis să meargă la lucru două zile săptămânal. Procurorii au contestat decizia, însă două zile mai târziu Curtea de Apel Constanţa a respins contestaţia procurorilor DNA.

Atât fratele fostului șef de stat, cât și Marian Căpăţână au venit, miercuri, la Tribunalul Constanţa unde a avut loc un nou termen în dosarul în care aceştia sunt judecaţi, pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au făcut mai multe solicitări pentru a fi judecaţi sub control judiciar, de fiecare dată cererile acestora fiind respinse de instanţă.


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL