Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății, anunț despre Euthyrox: ”Distribuitorii preferă să meargă în ţări unde sunt preţuri mai mari”

Tuesday, 22 September 2020, 22:48 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

„Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii. În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă. Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă”, a declarat ministrul Sănătății - Nelu Tătaru.

„Noi sperăm să putem avea şi cantitatea care ne trebuie. Din ce ne-a dat Merck şi din ce ne-a dat informaţii şi Comisia de Endocrinologie, ne arată că doar în luna aprilie a fost un deficit de producţie cu 20%, restul apare ca intrând în România cam aceeaşi cantitate, dar nu se regăseşte în farmacii”, a declarat Nelu Tătaru.

Politica de preţ este cea care face... Noi avem în acest moment autorizaţia de import paralel, în care să mărim cantităţile, dar gândim şi la o creştere a preţului, fiindcă, din discuţiile cu asociaţiile de pacienţi, vor chiar şi la un preţ mai ridicat, dar numai să-l găsească”, a mai adăugat ministrul, potrivit Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL