Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății, după decizia TB privind ilegalitatea grevei Sanitas: "Nu așa se fac lucrurile"

Thursday, 03 November 2016, 19:06 Sursă: REALITATEA.NET

Tribunalul București a decis, astăzi, că greva din sănătate, care a fost declanșată luni de către Federația Sanitas și care a fost suspendată marți, în urma promisiunilor că amendamentele privind majorările salariale vor trece de Parlament săptămâna viitoare, este ilegală. 

Hotărârea magistraților este executorie. 

În urma acesteia, ministrul Vlad Voiculescu a scris pe contul său de Facebook că i-a cunoscut pe unii protestatari și că este de părere că unele dintre solicitările lor sunt îndreptățite, însă a subliniat că "nu așa se fac, însă, lucrurile".

Totodată, acesta a transmis mesajul ministrului Muncii, Dragoș Pîslaru, care susține că amendarea OUG 20/2016 în Comisii este o "manevră de pomană electorală a PSD și ALDE". 

"Regret că a fost atras în acest demers personalul care își face treaba așa cum trebuie în spitale, zi de zi. I-am cunoscut pe o parte dintre protestatari și, într-adevăr, cel puțin parte din solicitările lor sunt îndreptățite. Nu așa se fac, însă, lucrurile...

Altfel, nu-mi rămâne decât să-l citez pe Dragoș Pîslaru: 

'Manevrele de pomană electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de grevă pentru a crea aparența de urgență și a justifica încălcarea altei legi, a responsabilității fiscal-bugetare, ce precizează clar că este ilegal să crești salarii cu mai puțin de 180 de zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. 

Din nou realizăm de ce sunt importante aceste alegeri - nu pentru a stabili detalii doctrinare de politică publică, ci pentru a trece de la încălcarea flagrantă și repetată a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gașca de partid la a avea o bună guvernare cu respect pentru toți cetățenii, de la corupție la onestitate'", a scris ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe Facebook.  


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL