Ministrul Sănătății, despre activitatea Agenției de Transplant: ”Să ne spălăm rufele în familie”

Thursday, 06 June 2019, 23:35, Sursă: REALITATEA.NET

Sorina Pintea a declarat, joi, în contexul în care în spațiul public au apărut o serie de detalii ale unui raport care vizează activitatea Agenției de Transplant,că a ales să nu facă publice aceste informații, motivând că, în acest segment, i s-a părut corect ca „rufele să fie spălate în familie”.

Adaugă părerea ta

Ministrul Sănătății a declarat, în contextul datelor apărute din raportul care vizează activitatea Agenției de Transplant, efectuat de corpul de control al Ministrului Sănătății la cererea ministrului, anul trecut, că a ales să nu facă aceste date publice, deoarece nu i s-a părut corect să prezinte niște concluzii triste, dar reale, înainte ca acestea să fie transpuse în soluționări.

„Am un motiv foarte bine întemeiat. În primul rând, noi trebuie să redăm încrederea în actul donării de organe, pentru că nu putem avea transplant dacă nu avem donare de organe. Prin urmare, nu mi s-a părut corect să prezint niște concluzii, triste adevărat, dar pe care încercăm să le transpunem în rezolvarea problemelor. Mi se pare mai corect, în acest segment, să ne spălăm rufele în familie”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Concluziile raportului, potrivit Sorinei Pintea acoperă o perioadă de 10 ani și în contextul soluționării problemelor identificate au fost luate deja măsuri.„Bineînțeles, raportul este adevărat, l-am văzut, l-am semnat și am luat măsuri. Prima măsură a fost schimbarea directorului, a doua schimbare”, spune Pintea.

Sursa: mediafax.ro