Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Pricopie, declaraţie incredibilă: S-a investit destul de mult în infrastructura şcolară

Tuesday, 16 September 2014, 15:28 Sursă: REALITATEA.NET

Prezent, marţi, la inaugurarea primei clase Smart din Constanţa şi cea de-a patra din ţară, ministrul Educaţiei Naţionale a spus că în ultima perioadă s-a investit destul de mult în infrastructura şcolară, fiind timpul să se investească şi în elevi şi în cadrele didactice.

O parte din investiţiile în infrastructura şcolară deja s-au făcut, o parte urmează să se facă - clădiri, în principal, toalete -, dar nu trebuie să investim numai în infrastructură. Trebuie să investim şi în instrumentele de învăţare, în elevi, în cadrele didactice. Cred că mâine (n.r. - miercuri) va fi pe agenda Guvernului o ordonanţă prin care se vor aloca 150 de euro pentru fiecare cadru didactic pentru dezvoltare profesională (cumpărarea de cărţi şi alte materiale didactice sau participararea la programe de formare profesională -n.r.)”, a precizat Remus Pricopie.

Pe de altă parte, Pricopie a spus că urmează să fie finalizat un document prin care naveta pe care o fac elevii şi dascălii pentru a ajunge la unităţile de învăţământ ar urma să fie decontată, cel puţin parţial, fiind folosite pentru aceasta fonduri structurale. 

 

Mai mult pe Mediafax

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL