Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră. Angajatorul trebuie să aleagă între ȘOMAJ TEHNIC și sprijin pentru RELUAREA ACTIVITĂȚII

Wednesday, 03 June 2020, 11:39 Sursă: Realitatea.net

„Condiția minimă e ca respectivul angajat să fi fost 15 zile în această situație. Venim în sprijinul celor care intră acum într-o nouă etapă. Sunt convinsă că cele două părți și-au dat seama că doar împreună vor depăși această criză”, a afirmat ministrul.

Violeta Alexandru a atras atenția că în noua etapă angajatorii trebuie să-și facă bine socotelile, pentru că trebuie să opteze pentru O SIGURĂ VARIANTĂ de sprijin.

„Adică dacă dorește să beneficieze de șomaj tehnic sau de noua măsura de 41,5%. Procedura de plată e aceea de decontare. Angajatorii vor acoperi costurile salariale, respectiv contribuțiile. O altă măsură activă pe care guvernul a susținut-o constă în acordarea unei sume de maxim 50% din salariul unui angajat până la 2.500 de RON pentru fiecare persoană angajată care se încadrează în categoria de vârstă între 21 - 29 sau peste 50 de ani. Ne așteptăm ca angajatorii să se uite cu atenție la cele două categorii de vârstă și voi face eforturi să popularizez cât mai mult pentru a putea face această decizie a guvernului cât mai cunoscută în țară”, a afirmat Alexandru.

Măsura luată de guvern se întinde pe o perioadă de 12 luni, a precizat ministrul Muncii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL