Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Muncii a publicat LISTA cu toți funcționarii "lipiți" la robinetul de bani din CA-uri

Tuesday, 12 November 2019, 18:59 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Muncii dă și un exemplu de indemnizație încasată pentru simpla prezență într-un CA: 1709 lei/ lună, la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale.

Pe liste se află 46 de nume. Violeta Alexandru a mai spus că unii consilieri ai foștilor miniștri, numiți politic, nu s-au simțit obligați să renunțe la aceste consilii de administrație. În acest sens l-a dat exemplu pe Cristian Vasilcoiu, fost consilier al Liei Olguța Vasilescu:

"Transparență totală în cheltuirea banilor publici. Despre angajații Ministerului Muncii și Protecției Sociale în Consilii de Administrație. Public lista lor, așa cum m-am angajat că fac încă de la audierea din Comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Demisia sau demiterea, după caz, a unor oameni din Minister (o bună parte consilieri, numiți politic) văd că nu a reușit să îi facă să se simtă obligați să se retragă și din Consiliile de Administrație ale institutelor de cercetare. De exemplu, Cristian Vasilcoiu, fost consilier al fostului Ministru al Muncii, O. Vasilescu, la Institutul Național Pentru Textile și Pielărie și în trecut, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Mecatronică și Tehnica Măsurării. Ion Gibescu, director de cabinet al fostului Ministru, la Institutul Național de Cercetare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare.
Am rezolvat eu lucrurile.

1709 Lei/ lună este indemnizația la Institutul Național de Cercetare Științifică în domeniul Muncii și Protecției Sociale, singurul din listă aflat în subordinea directă a ministerului. Pentru toate celelalte am solicitat informațiile Ministerului Educației și le vom publica îndată ce le primim", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Listele pot fi consultate aici


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL