Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Lucian Bode, anunț despre „miracolul” de pe autostrada Sebeș-Turda. Câți km de autostradă promite până la sfârșitul anului

Friday, 24 July 2020, 20:38 Sursă: realitatea.net

„Pe Lotul 1 am constatat un miracol, pe care trebuie să vi-l împărtășim. După patru ani de tergiversări, s-a rezolvat problema relocării liniei electrice. După patru ani de așteptări și bătaie de joc, până la urmă, pentu relocarea a patru stâlpi. Acolo, frontul de lucru este asigurat. Progresul fizic e la 90 la sută. Nu avem în acest moment niciun blocaj care să ne determine să spunem că lucrările nu se vor finaliza în termenul agreat: sfârșitul lunii noiembrie acest an”, a declarat, vineri, Lucian Bode.

Ministrul Bode este optimist și în legătură cu repararea autostrăzii după alunecarea de teren de acum câteva zile.

„Am văzut și problema taluzului, alunecării de teren. În urma expertizei se va interveni acolo și (...) considerăm că, în maximum 30 de zile, acolo, lucrurile pot fi remediate”, a asigurat Lucian Bode. 

Ploile abundente din ultima vreme au produs, miercuri, o alunecare masivă de teren, cu desprinderea ancorelor și a celorlalte mijloace de susținere în zona Alba Iulia Nord, afectând Lotul 1 al autostrăzii. 

Lucian Bode a mai spus că pentru predarea la termen a celor două loturi de autostradă nu este nevoie decât mobilizarea constructorului.

„Pe Lotul 2 am văzut cantitățile care mai trebuie puse în operă. Este nevoie de o mobilizare foarte bună a antreprenorului. Avem angajamentul lor că acest lucru se va întâmpla (de a finaliza la termen lucrările - n.red.). Din punctul nostru de vedere, solicitarea de a acorda acea extensie de timp este fezabilă. Și o vom realiza la începutul săptămânii viitoare. Și pentru Lotul doi, cu extensia de timp acordată, termenul de sfârșitul lunii noiembrie, finalizarea lucrarilor, poate fi un termen fezabil pe care antreprenorul si-l asumă pentru a nu știu câta oară aici, în prezența noastră”, a promis Lucian Bode.

Și premierul Ludovic Orban a asigurat că finalizarea celor două loturi ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii noiembrie.

„Din punct de vedere tehnic, al avizelor, al devierii rețelelor, al autorizațiilor, nu mai exista nicio opreliste. Din punctul de  vedere al asigurarii finantarii suntem pregatiti, platim toate lucrările conform prevederilor contractuale. Pentru finalizarea celor două tronsoane de autostradă la termen nu este necesara decât mobilizarea constructorilor”, a precizat și premierul. 

Banii investiți pentru lucrările din județul Alba - 80-90 de milioane de lei

„Intervenim în acest an în rețeaua de drumuri naționale din Alba pe aproape 90 de km, pe DN 74, DN 74 A, DN 75, DN 67. În ultimele șase luni, am alocat un buget dublu față de cât au alocat cei dinaintea noastră în ultimii trei ani. Până la sfârșitul anului, bugetul de investiții în tot ce înseamnă rețeaua de drumuri naționale din Alba va depăși 80-90 de milioane de lei. Nu cred că de la Revoluție până în prezent s-au investit atâția bani pe componenta de întreținere”, a mai declarat ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Câți km de autostradă vor fi gata la sfârșitul anului 2020. Promisiunea ministrului Transporturilor: Nu vom ține un metru de autostradă muzeu

„Suntem determinati sa construim autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare în România, așa cum ne-am angajat prin programul de guvernare si pla nul național de relansare economică.

Suntem astăzi cu santierele deschise in peste 220 de km de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare, iar până la sfârșitul anului vom da ordinul de incepere efectivă a lucrărilor la încă 60 de km de autostrăzi și drumuri expres. Vom lucra pe 280 de km de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare pana la sfarsitul anului si vom da in trafic absolut toate loturile de autostradă finalizate. Nu vom ține un metru de autostradă muzeu, cum, din păcate, s-a intamplat inaintea noastra, aici, cu Gilău-Nădășelu sau cu Lugoj-Deva, lotul 3”, a promis Lucian Bode.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL