Ministrul intermiar demis al Justiției: "Am avut un mandat sub asediu continuu"

Tuesday, 05 November 2019, 10:26 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, acuză că la adresa ministerului pe care l-a condus au fost făcute presiuni fără precedent. Birchall spune însă că pleacă mulțumită de ce a realizat.

"Ministerul Justiției, cel puțin din punctul meu de vedere, a fost sub un asediu continuu. Nu mă puneți să spun cine, cum unde, aceste luni nu au fost simple, au fost dificile, eu nu am avut un secretar de stat căruia să îi pot delega semnătura. Câteodată când vă spuneam că nu pot vorbi, aveam 35 de mape cu documente la semnat și la citit.

Să știți că eu sunt un social – democrat, așa am intrat în viața politică, dar la Ministerul Justiției, a reprezenta interesele României este o mare onoare", a declarat Ana Birchall.

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a declarat că pleacă de la conducerea ministerului „cu fruntea sus” asta pentru că a instalat „domnia legii”  deși de-a lungul timpului acestă instiuție a fost de multe ori supusă unor anumite presiuni și interese.

„Eu pot să vă spun că plec din fruntea Ministerului Justiției cu fruntea sus, cu credința că nu am făcut altceva decât să respect jurământul . Nu am facut altceva decât să asigurăm  funcționarea ministerului. Aseară am semnat mai multe acte normative având în vedere plecarea. Cred eu că am asigurat o bună funcționare a ministerului Justiției, dar și a instituțiilor cu care am colaborat.

 De-a lungul timpului, am câștigat și procese. Am câștigat în ceea ce privește procedura cu Popovici. Mi-am îndeplinit datoria față de românii care au investit încredere în mine pentru ca deși Ministerul Justiției a fost sub asediu, sub presiuni, interese, am asigurat domnia legii”, a spus Ana Birchall, fostul ministru al Justiției.

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL