Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Energiei vine cu o soluţie şocantă: intrarea RADET în faliment

Monday, 05 October 2015, 10:55 Sursă: REALITATEA.NET

Intrarea RADET în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă pentru cetățean, a declarat, luni, ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, potrivit Agerpres.

"Sunt două variante. Vom vedea care e mai avantajoasă și pentru stat și pentru municipalitate. Părerea mea este că intrarea RADET-ului în faliment și crearea de către Primărie a unui nou serviciu este cea mai bună variantă, o dată — pentru că Primăria nu are posibilitate, nici RADET-ul, să recupereze toate acele penalități, evident nu pot asigura în acest moment un ritm al plăților", a spus Andrei Gerea.

Potrivit acestuia, trebuie crescut nivelul subvențiilor, iar din acest faliment ELCEN ar obține din TVA-ul plătit la facturile neîncasate, 150 de milioane de euro s-ar returna, bani cu care ar putea să facă inclusiv investiții în infrastructură.

În opinia ministrului, aceasta ar fi cea mai bună variantă și pentru că la nivelul consumatorului nu s-ar resimți, fiind doar o măsură administrativă, după ce ar exista un serviciu care să preia administrarea de la RADET.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) și Asociația Regională a Reglementatorilor în domeniul Energiei (ERRA) organizează, în perioada 5 — 7 octombrie, la București, cea de a XIV-a ediție a Conferinței cu tema "Investiții și reglementare în domeniul energiei".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL