Ministrul Educației face o reevaluare a rețelei școlare: Poate mai redeschidem școli

Thursday, 04 May 2017, 15:58, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat, joi, la Corbii Mari, județul Dâmbovița, că intenționează să facă o reevaluare a rețelei școlare și, în funcție de necesități, să redeschidă unele unități de învățământ astfel încât copiii să nu mai fie nevoiți să facă naveta.

Adaugă părerea ta

''Noi vrem să facem o reevaluare a rețelei școlare și să vedem dacă nu există posibilitatea chiar dintre școlile care au fost inițial închise, unele dintre ele să fie redeschise, pentru că există un fenomen foarte periculos, aproape în fiecare săptămână au loc accidente cu microbuze școlare, sunt distanțe foarte mari pe care elevii trebuie să le parcurgă în aceste microbuze. Ce am constatat, sunt și foarte multe cadre didactice care fac naveta. Deci ar trebui optimizată această navetă a elevilor și a profesorilor, astfel încât la nivel local să folosim cât mai bine grădinițele, școlile, unitățile școlare în general'', a spus ministrul Educației, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că inspectoratele școlare vor face această analiză în fiecare județ.

''Vom avea o discuție cu inspectoratele școlare pe această temă, vom avea o videoconferință și după aceea vom propune această temă, urmând ca inspectoratele școlare să se ocupe de această analiză'', a precizat ministrul Pavel Năstase.

Ministrul Educației s-a aflat joi într-o vizită de lucru în județul Dâmbovița. A mers la Corbii Mari, la o grădiniță aflată în reabilitare cu fonduri de la Banca Mondială. În valoare de 600.000 de lei, acesta este ultimul proiect din cele cinci de la nivelul județului finanțate prin Banca Mondială. Ministrul a mers apoi la școala din satul Grozăvești, comuna Corbii Mari, unitate de învățământ aflată în reabilitare cu bani de la Ministerul Educației. La Potlogi ministrul a mers la o școală și o grădiniță, iar la Târgoviște la o grădiniță unde se efectuează lucrări de reabilitare, precum și la Palatul Copiilor și la campusul Universității Valahia.

Autoritățile județene au cerut încă de acum doi ani să preia în administrare Palatul Copiilor din Târgoviște pentru a reabilita clădirea, aflată în stare de degradare. La campusul universitar, rectorul Universității Valahia, Călin Oros, a subliniat că la Târgoviște este singurul campus din țară care a fost construit de la zero după Revoluție și i-a prezentat ministrului stadiul în care se află unele dintre construcțiile din campus.

La vizita ministrului Educației au participat autorități locale, precum și parlamentarii PSD de Dâmbovița Adrian Țuțuianu, Titus Corlățean, Carmen Holban și Oana Vlăducă.

Alte articole din: EDUCAŢIE