Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Economiei promite să intervină pe piața gazelor dacă prețurile nu scad după liberalizarea de la 1 iulie

Wednesday, 17 June 2020, 12:24 Sursă: Realitatea.net

Virgil Popescu a afirmat că în stuația în care cei doi mari furnizori, Engie şi E.ON, care dețin 90% din piaţă, nu vor scădea preţurile pentru populaţie, autorităţile vor interveni pentru ca acest lucru să se întâmple.

"Vom interveni prin ordonanţă de urgenţă pe Legea concurenţei şi ne vom asigura ca reducerea de preţ la producător să se regăsească şi la cumpărătorul final. Mă aştept să fie reduceri de 10-15% în piaţă şi sunt furnizori care oferă această reducere. (…) Ori, între cei mari mi se pare deja că este o înţelegere anticoncurenţială, ei având 90% din piaţă şi nu fac nicio mişcare pentru a reduce preţul clienţilor finali", a afirmat Popescu la un post TV.

În contextul liberalizării pieței, ministrul a explicat că producătorii vor fi obligați să le ofere clienților și pachete pe perioade determinate, de o lună, un trimestru, un semestru sau un an. În contextul scăderii prețului mondial al gazelor naturale, Popescu e convins că va fi o reducere și pentru consumatorii români, cel puţin pe o perioadă ce se poate întinde până în primăvara anului viitor.

Consumatorii pot cosulta în acest sens și comparatorul de preţuri de pe site-ul ANRE.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL