Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela a trecut

Tuesday, 26 May 2020, 07:47 Sursă: Realitatea.net

Din cei 136 de senatori, au fost prezenți 100, dar 95 au votat. Din voturile valid exprimate, 65 au fost ,,pentru'', 25 ,,contra'' și 5 abțineri.

Demersul aparține parlamentarilor din PSD și Pro România. Semnatarii moţiunii au solicitat demisia ministrului de Interne, susţinând că, prin ordonanţele militare emise, a fost luat "un lung şir de decizii contradictorii" şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Potrivit acestora, structurile coordonate de Marcel Vela "nu au pregătit ţara pentru pandemie, pentru că au minimalizat riscul de pandemie în pofida avertizărilor OMS (...), nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus".

Senatorii PSD asociază numele ministrului cu "haosul", îl acuză că "a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români" şi că a făcut din amenzi "o taxă mascată pe coronavirus".

Social-democraţii mai susţin că datele despre pandemie au fost "falsificate" şi "se oferă doar informaţii care descriu o imagine mai bună decât realitatea, privând cetăţenii de posibilitatea de a-şi forma o opinie corectă cu privire la (...) riscul real de transmitere a noului virus".

O altă acuză adusă ministrului Vela şi Guvernului PNL este depunerea cu întârziere a proiectului de lege pentru reglementarea stării de alertă, "întârziere care a determinat trei zile de vid legislativ".

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL