Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Apărării: "Nu se pune problema desființării scutului de la Deveselu"

Friday, 15 February 2019, 22:41 Sursă: REALITATEA.NET

„Am avut (discuţii n.r.) în cadrul NATO, a ministerialei de acum două zile. Bineînţeles că nu se pune problema desfiinţării acestui scut (de la Deveselu n.r.). Este un mod prin care Rusia provoacă mai departe, pe alocuri chiar şi ameninţă, dar nu se pune problema. Cu toată comunicarea, cu toate metodele prin care am încercat să spunem şi să comunicăm real ceea ce există la scutul de la Deveselu, şi anume o structură defensivă, văd că modelul pe care Rusia a intrat peste tot, nu numai la noi (...) (este de n.r.) ameninţări ş.a.m.d., provocări de tot tipul", a declarat Gabriel Leș, la un post TV.

Conform Agerpres, demnitarul a scos în lumină că sistemul este unul strict defensiv și că retorica Rusiei pe acest subiect nu este luată în considerare.

„Scutul de la Deveselu este un scut defensiv. Este o chestiune pe care o voi spune permanent, pentru că ăsta este adevărul şi nu are rost să discutăm altceva şi să intrăm în retorica Rusiei. (...) În virtutea ultimelor acţiuni ale Rusiei, (...) ne aşteptam la tot felul de astfel de provocări. Ele continuă şi vor continua, probabil, şi în perioada următoare. Repet, NATO este foarte ferm în toate deciziile care le-a luat şi va rămâne pe poziţia de apărare pe care o oferă aliaţilor. Va rămâne aşa cum a stabilit NATO. E un aspect pe care nu putem să-l discutăm în funcţie de declară astăzi Putin şi altcineva", a precizat ministrul Apărării.

Gabriel Leș a menționat, totuși, că ar prefera ca termenul de „amenințare" să fie înlocuit cu „provocare", dat fiindcă primul are o nuanță mai gravă.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL