Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Apărării cere ca STS să treacă la MApN

Friday, 26 July 2019, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

"În 2007, Bruxelles-ul deschidea împotriva României procedura de infringement pentru lipsa localizării pe sistemul de urgență 112.

În ianuarie 2009 problema părea rezolvată prin implementarea mecanismului de către o companie privată.

În 2014 avionul SMURD se prăbușește în Apuseni, iar eșecul de a localiza în timp util aeronava se soldează cu decesul a doi membri ai echipajului.

În 2019 sistemul de urgență 112 eșuează încă o dată lamentabil, cei însărcinați cu operarea nefiind capabili să localizeze apelantul. Mai exact, STS a transmis o arie în Apuseni și alte trei locații greșite. Rezultatele le cunoaștem: o tragedie teribilă ce nu poate rămâne fără urmări.

Ministerul Apărării Naționale are infrastructura și resursa umană specializată pentru a aduce la parametrii optimi acest sistem. Trecerea STS sub coordonarea MApN cred că este unica soluție de a reforma și reda credibilitatea aceastei structuri esențiale pentru sistemului național de securitate", a scris Gabriel Leș pe Facebook.

Totul vine după scandalul de astăzi, iscat în urma crimei cumplite din Caracal, victima fiind o fată de 15 ani, Alexandra Măceșanu.

Până acum, se știa că Alexandra Măceşanu, fata în vârstă de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, a sunat de trei ori la numărul de urgență 112, solicitând ajutorul.

Noutatea este că, potrivit informațiilor intrate în posesia Realitatea TV, fata a sunat la numărul de urgență 112 folosind telefonul agresorului

Conform informațiilor oficiale furnizate până acum de STS, adolescenta a inițiat trei apeluri la 112, astfel:

a) Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

 - 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

 - 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112

- 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

b) Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Totodată, STS a adăugat că "pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului".

Un bărbat este audiat de poliţiştii din Olt în cazul crimei, la locuinţa acestuia fiind găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână.

CITEȘTE FILMUL COMPLET AICI!

 

STS: "DECLARAȚIE DE PRESĂ LA ORA 21:00"

STS a anunțat că, la ora 21:00, va avea loc o declarație de presă pentru lămurirea aspectelor vehiculate în spațiul public cu referire la implicarea instituției în gestionarea apelurilor de urgență recepționate în contexul cazului din municipiul Caracal.

Citește și: UPDATE | STS a refuzat întrebările presei: "Am răspuns solicitărilor". Realitatea.net nu a primit niciun răspuns

 

.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL