Carmen Dan aruncă bomba printre birocraţii din MAI! Se fac schimbări uriaşe

Thursday, 11 July 2019, 17:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi implementarea unui proiect amplu de debirocratizare ce va face posibilă depunerea online a cererilor pentru obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului sau a carnetului de şofer.

Ministrul de Interne a explicat că, pentru cetăţenii români, implementarea proiectului, în valoare de 90 de milioane de lei, va aduce beneficii directe, între acestea fiind obţinerea cazierului judiciar sau a istoricului sancţiunilor rutiere.

"Mai exact, numărul punctelor de penalizare se vor putea obţine online imediat, fără a fi nevoie de un drum până la poliţie. Tot online se pot depune documentele necesare înscrierii la şcolile MAI sau la Academia de Poliţie.

Documentele pentru obţinerea anumitor avize de la MAI pentru documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului, precum şi pentru autorizarea unor construcţii vor putea fi transmise în format electronic. De asemenea, în ceea ce priveşte obţinerea cărţii de identitate, a paşaportului, a permisului de conducere sau

pentru înmatricularea autovehiculului, cetăţenii vor putea depune online cererea şi documentele necesare. Tot online vor putea să plătească taxele aferente şi să descarce diferite formulare. În plus, pentru că vorbim de o platformă informatică, vom crea posibilitatea verificării online a stadiului diferitelor cereri depuse de cetăţeni pentru instituţie", a explicat Dan.

Proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei, este finanţat în proporţie de 80% din fonduri europene nerambursabile.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri