Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ministerul Sănătăţii: Toate vaccinurile sunt disponibile în toată țara. Ce spun medicii de famile

Saturday, 24 June 2017, 17:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Național de Vaccinare (inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent și Tetravalent la care se face referire cu insistență în cadrul unor dezbateri politice) SUNT DISPONIBILE în toată țara", precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătății mai afirmă că dezaprobă și condamnă toate încercările de a induce în eroare opinia publică și de a prezenta în mod fals activitatea acestei instituții și pe toți cei implicați în desfășurarea programelor de sănătate publică.

"Reamintim faptul că Ministerul Sănătății a derulat în procedură de urgență toate achizițiile necesare pentru asigurarea vaccinurilor cuprinse în Programul Național de Vaccinare, acordând o atenție specială procurorii dozelor de vaccin antirujeoli. De asemenea, Ministerul Sănătății a implementat un program riguros de raportare a stocurilor de vaccin disponibile în teritoriu, în scopul prevenirii unei situații de criză similare celei din toamna anului trecut. Concomintent cu aceste demersuri urgente, a fost modificat cadrul legislativ cu privire la procedura de achiziţie pentru vaccin, pentru a permite achiziţii multianuale. Această modificare legislativă va înlătura posibilitatea izbucnirii unei crize similare celei din toamna anului trecut", se mai arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

În schimb, medicii de familie spun că dozole de vaccin nu sunt sufiecte şi nici nu au ajuns la Direcţiile de Sănătate Publică. În plus, conform acestora, trebuie recuperată şi vaccinarea în cazul copiilor care nu au fost vaccinaţi luni trecute din cauza lipsei vaccinurilor. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL