Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Sănătăţii se apară: Toţi răniţii sunt trataţi corespunzător. Paturile sunt suficiente

Thursday, 05 November 2015, 18:59 Sursă: REALITATEA.NET

Precizările sunt făcute, după ce un medic britanic aflat la Bucureşti a cerut autorităţilor din Marea Britanie ajutor pentru România, în condiţiile în care în spitalele din Bucureşti s-ar afla doar 25 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave.

Ministerul Sănătăţii informează că, în prezent, în unităţile sanitare din Bucureşti există un număr de 322 de paturi de chirurgie plastică care pot fi adaptate pentru pacientul cu arsură gravă , ceea ce s-a şi întâmplat, astfel că, toţi răniţii au foat trataţi în condiţii de maximă securitate, scrie Mediafax.

Din cele 322 de paturi de chirurgie plastică, 51 sunt destinate tratării pacienţilor cu arsuri grave, potrivit MS.

În spitalele din Capitală sunt internate în continuare 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Medicul britanic Sarah Pape a fost la Spitalul Bagdasar-Arseni în calitate de consultant de specialitate pentru arsuri grave. Ea a adus un aparat foarte performant care poate determina adâncimea arsurii, indicând totodată dacă se impune efectuarea grefei sau nu, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Florin Bica.

Potrivit lui Bica, medicul britanic a lucrat numai în Spitalul Bagdasar Arseni.

Medicul Sarah Pape, specialist în tratarea arsurilor, care s-a deplasat în România pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv, a discutat cu deputata conservatoare Anne-Marie Trevelyan, semnalându-i că în spitalele din Bucureşti sunt doar 25 de paturi pentru pacienţii cu arsuri grave.

"Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialişti britanici în tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucureşti pentru ajutarea echipelor medicale care tratează victimele incendiului. Înţeleg că sunt 150 de pacienţi în stare critică şi doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri în Bucureşti", a transmis Trevelyan prin Twitter.

Deputata i-a solicitat premierului Marii Britanii, David Cameron, asistenţă pentru persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv, şeful Executivului de la Londra răspunzând că va analiza modalităţi pentru oferirea de asistenţă României.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL