Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Sănătății îl acuză pe Nicolăescu de demagogie și îi cere "decență" în cazul Cantacuzino

Thursday, 14 May 2015, 18:07 Sursă: REALITATEA.NET

"Mai mult, în anul 2013, Eugen Nicolăescu a informat eronat instituțiile ierarhice superioare cu privire la faptul că în cadrul INCDMI există condiții normale de lucru pentru obținerea autorizației de bună practică și reluarea producției de vaccin gripal. Urmare a acestor dezinformări și a demagogiei politice a domnului deputat, Guvernul României a aprobat în 2013 suma de 10.000.000 lei din fonduri publice ca investiție pentru desfășurarea activității institutului și demararea producției vaccinului gripal. Au fost astfel realizate 400.000 de doze de vaccin neconform a căror utilizare putea pune în pericol sănătatea publică în România", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Conform sursei citate, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis dosare penale în vederea cercetării cauzelor care au determinat apariția acestei situații, precum și alte aspecte de natură penală.

Deputatul liberal, Eugen Nicolăescu susținea, miercuri, că, prin modul în care a acționat Guvernul Ponta, se dorește distrugerea și îngroparea Institutului Cantacuzino.

"Atât în perioada 2006-2008, cât și în anul 2013, am încercat să asigur Institutului Cantacuzino rolul pe care îl merită în societatea românească. Astfel, în primul mandat am demarat un amplu program de investiții, care a fost oprit în 2009 de ministrul PSD Bazac, dar și în anul 2013 când am acordat Institutului statutul de obiectiv de importanță strategică pentru România, cu fondurile financiare aferente", a afirmat Eugen Nicolăescu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL