Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Fondurilor Europene, anunț despre măsurile care au fost adoptate pentru Sănătate și Economie

Thursday, 19 March 2020, 16:18 Sursă: Realitatea.NET

Ministrul Marcel Boloș a prezentat, în cea mai recentă ședință de guvern, măsurie luate pentru sprijinirea sistemului medical și a mediului de afaceri românesc.

„Astfel, pentru plata angajaților aflați în șomaj tehnic conform legislației, Ministerul Fondurilor Europene decontează 300 de milioane de euro, echivalentul a aproximativ 620.000 de salarii. Vor fi susținute astfel firmele din sectoarele economice care întâmpină dificultăți precum turism, transporturi sau alimentație publică și import-export. Fondurile europene vor fi accesate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din subordinea Ministerului Muncii, urmând ca această instituție să ofere sprijinul financiar angajaților care intră în șomaj tehnic”, se arată într-un comunicat al MFE.

De asemenea, 350 de milioane de euro au fost alocate pentru serviciile medicale, inclusiv pentru achiziționarea de teste necesare depistării COVID-19, de echipamente de protecție și de aparatură pentru ventilarea mecanică.

Cheltuielile cu hrana alocate populației aflate în carantină timp de 14 zile se ridică la 30 milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ 335.000 de persoane.

„Suplimentar, echipa dedicată implementării acestor măsuri constituită în Ministerul Fondurilor Europene depune toate eforturile pentru urgentarea aprobării până la sfârșitul lunii martie a proiectelor depuse de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Alte 682 de milioane de euro, cea mai mare finanțare primită până în prezent de IGSU, vor fi alocate măsurilor de combatere a răspândirii virusului COVID-19”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Ministerul Fondurilor Europene mai transmite că a solicitat Comisiei Europene adoptarea de urgență a unui pachet de măsuri pentru susținerea economiei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-19 17:14:40
Hamilton E.

Personalul din educație cum este considerat: în activitate, în șomaj, demis?

Alte articole din: ACTUAL