Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul de Externe, anunț pentru românii din Italia aflați în situații dificile care vor să revină acasă

Friday, 20 March 2020, 09:58 Sursă: Realitatea.NET

Sunt ajutați astfel românii aflați în Italia care sunt lucrători sezonieri și care sunt afectați de restrângerea drastică a activităților economice, dar și românii care se află în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul italian.

MAE transmite că detaliile privind organizarea curselor viitoare vor fi comunicate în timp util.

Ministerul insistă ca românii să nu mai plece în străinătate decât dacă este absolut necesar, iar cei aflați temporar peste granițe să revină urgent acasă.

„Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, facem apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă”, a explicat Ministerul de Externe, într-un comunicat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL