Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministerul Agriculturii, anunț despre Programul de sprijin pentru tomate

Friday, 27 March 2020, 20:28 Sursă: Realitatea.NET

În şedinţa Guvernului din 26 martie a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate”, pentru anul 2020.

Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.

Cererea de înscriere în program şi documentele aferente pot fi depuse /transmise la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene inclusiv prin fax sau poştă, sau în format electronic prin e-mail, până la data de 15 mai.

Potenţialii beneficiari sunt: producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător; producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008; producătorii agricoli persoane juridice.

Pentru a fi eligibili la aplicarea schemei, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, să obţină o producţie de minimum 3 kg tomate/mp, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere, să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor completat începând cu data înfiinţării culturii, dar şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei.

Verificările se efectuează la începutul rodirii şi înainte de începerea recoltării în vederea evaluării producţiei. Valorificarea recoltei se face până la data de 15 iunie inclusiv.

Documentele justificative, respectiv bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare, care atestă comercializarea producţiei de tomate obţinute din spaţiile protejate, se depun la Direcţiile pentru Agricultură Judeţene până la data de 30 iunie 2020, inclusiv.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL