Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Milioane de țânțari purtători ai unei bacterii, eliberați pentru a împiedica o nouă epidemie

Wednesday, 30 August 2017, 11:56 Sursă: REALITATEA.NET

Institutul brazilian de cercetări Fiocruz participă la programul 'Eliminarea virusului dengue' condus de Australia din 2016 și care constă în producerea la scară amplă de țânțari purtători ai bacteriei "wolbachia", comună la insecte precum fluturi, libelule sau păianjeni, scrie Agerpres.

Fiocruz produce în prezent 1,6 milioane de țânțari în fiecare săptămână pe baza unor larve importate din Australia și speră să atingă cantitatea de 3 milioane săptămânal.

Legiunile de insecte sunt eliberate în speranța de a se reproduce cu alți țânțari și de a le inocula această bacterie care va fi transmisă și generațiilor viitoare.

"Am descoperit că atunci când țânțarul Aedes aegypti este purtător al bacteriei wolbachia, aceasta îi reduce capacitatea de a transmite virusuri precum cel de Dengue, Zika sau Chikungunya", a declarat AFP Luciano Moreiro, responsabil al proiectului împotriva bolii Dengue la institutul Fiocruz.

În acest fel, cercetătorii speră să împiedice noile epidemii, precum cea de Zika, care a plasat Brazilia în stare de alertă în 2015, o alertă care a fost ridicată de abia în mai anul acesta.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL