Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mike Pompeo, reacție dură la adresa Chinei și a Rusiei. Cum au folosit cele două state dreptul de veto împotriva Siriei

Thursday, 09 July 2020, 10:43 Sursă: Realitatea.NET

"În Siria, acțiunile regimului Assad și ale Rusiei și Chinei de reducere a accesului de medicamente de importanță vitală și alimente înrăutățesc situația, și așa tragică. Ieri Rusia și China au făcut din nou uz de veto asupra acțiunilor CS ONU, care ar fi permis menținerea accesului umanitar pentru oameni disperați din Siria. În ultimele luni, Rusia și China nu o dată au abuzat de dreptul de veto în CS ONU pentru a sprijini strategia regimului Assad - de a-și înfometa propriul popor", a declarat Pompeo, citat de Radio România Actualități.
 
"Acestea (Rusia şi China) speră că nu vor plăti nimic pentru acţiunile sale în CS ONU. Ele cred că parteneriatul lor cu regimul Assad le va aduce avantaje politice şi economice, care sunt mai presus de orice preț, conștiință și obligații morale. Obligaţia noastră, obligaţia ţărilor responsabile din lume este să creştem preţul pentru acestea, să ne folosim de acest exemplu pentru a aminti lumii pe cine sprijină aceste două regimuri", a mai adăugat Pompeo.
 
Marţi, 7 iulie, după blocarea rezoluţiei privind prelungirea activităţii punctelor de trecere a frontierei "Bab al-Hawa" şi "Bab al-Salam", Rusia a anunţat că va înainta propriul proiect de rezoluţie privind Siria, care prevede prelungirea pentru o jumătate de an doar a unuia dintre puncte - "Bab al-Hawa".

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL