Mike Pompeo pleacă la Riad. Discuţii aprinse între liderii din SUA şi Arabia Saudită

Monday, 15 October 2018, 17:33 Sursă: REALITATEA.NET

Donald Trump a anunţat de asemenea că îl 'trimite imediat' pe secretarul de stat Mike Pompeo în Arabia Saudită pentru a vorbi direct cu regele Salman, conform dpa.

'Tocmai am vorbit cu regele Arabiei Saudite care spune că nu ştie ce s-ar fi putut întâmpla cu 'cetăţeanul nostru saudit'', a afirmat Trump în postarea sa pe Twitter. 'Îl trimit imediat pe secretarul de stat să se întâlnească cu regele', a adăugat el.

Arabia Saudită dezminte categoric orice implicare în dispariţia jurnalistului, un critic al prinţului moştenitor Mohammad bin Salman, care colabora cu ziarul Washington Post şi trăia în Statele Unite din 2017.

Jamal Khashoggi nu a mai fost văzut de când a intrat la 2 octombrie în Consulatul saudit din Istanbul pentru nişte demersuri administrative legate de căsătoria cu o femeie cu cetăţenie turcă.

Potrivit oficialilor turci, Jamal Khashoggi a fost asasinat de agenţi saudiţi.

Preşedintele american, un mare aliat al Arabiei Saudite, a evocat pentru prima oară în cursul weekendului o posibilă implicare a Riadului în dispariţia jurnalistului şi a ameninţat cu 'pedepse severe' regatul wahhabit în cazul în care lucrurile se confirmă.

El s-a declarat pesimist în legătură cu soarta jurnalistului. 'Aşa cum stau lucrurile în prezent, se pare că nu-l vom mai vedea şi este foarte trist', a admis Donald Trump.

Regele Salman i-a spus preşedintelui Trump în timpul convorbirii lor că saudiţii 'lucrează îndeaproape cu Turcia pentru a găsi un răspuns', potrivit tweet-ului preşedintelui SUA.

Autorităţile turce urmau să efectueze luni o percheziţie la consulatul saudit din Istanbul, la două săptămâni de la dispariţia lui Jamal Khashoggi. 

 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL