Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de români au ajuns la doctor din cauza răcelilor. Recomandările medicilor în perioada rece

Saturday, 28 November 2015, 20:15 Sursă: REALITATEA.NET

82.883 de români au ajuns în ultima săptămână la medic cu simptome de răceală şi gripă: strănut, nas înfundat, frisoane, febră, dureri musculare şi de cap.

"Am răcit puţin. De obicei mă vaccinez, dar trebuie să îl cumpărăm acum că nu am primit de la medicul de familie", a afirmat un pacient.

Pe lângă cei care au ajuns la doctor, sunt mulţi alţii se tratează după ureche. Datele arată că şapte din zece români iau medicamente fără reţetă. Inclusiv antibiotice, deşi ele nu îi ajută să lupte cu gripa.

Până acum, o femeie a fost diagnosticată cu gripă. Cu toate că maladia a ajuns în ţara noastră, românii nu prea se vaccinează.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a cumpărat 500.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a femeilor însărcinate, a bolnavilor cronici, a bătrânilor şi a personalului medical. Până acum au fost folosite însă doar puţin peste 330 de mii de doze.

Medicii ne recomandă ca în această perioadă să ne îmbrăcăm corespunzător, să ne vaccinăm antigripal şi să consumăm multe fructe şi legume.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL