Microsoft ieftineşte Xbox One, dar scoate Kinect-ul din pachet

Wednesday, 14 May 2014, 14:10, Sursă: REALITATEA.NET

Pentru a intra în competiţie cum se cuvine cu PS4, Microsoft a anunţat că va scădea semnificativ nivelul de preț Xbox One, oferindu-l însă fără Kinect.

Adaugă părerea ta

Cursa consolelor next-gen a început când a Sony a lansat PS4 la 400 de dolari în SUA şi Microsoft a anunţat Xbox One la 500 de dolari. Deşi discrepanţa majoră de preţ dintre cele două era cauzată de faptul că gigantul din Redmond includea în pachet şi senzorul Kinect 2.0, acest detaliu nu a contat foarte mult la capitolul vânzări. Din acest motiv, până în prezent, PS4 s-a vândut mult mai bine decât Xbox One. Pentru a echilibra un pic balanţa, oficialii companiei fondate de Bill Gatest au luat o decizie radicală.

Începând de luna viitoare, de pe 9 iunie, Microsoft va lansa în magazine o variantă fără senzorul Kinect, la un preț Xbox One de 400 de dolari, acelaşi preţ la care puteţi cumpăra un PS4. În rest, totul va rămâne neschimbat la capitolul hardware. Dacă veţi vrea să achiziţionaţi ulterior un senzor Kinect, pentru a vă completa pachetul, veţi avea această posibilitate doar începând din această toamnă, când respectivul gadget va fi pus la vânzare. Citeste mai mult pe playtech.ro.