Microsoft a anunțat data de lansare a sistemului de operare Windows 10

Monday, 01 June 2015, 14:45 Sursă: REALITATEA.NET

Grupul informatic american Microsoft Corp a care este data la care va fi lansat pe piață noul său sistem de operare Windows 10.

Adaugă părerea ta

Microsoft a anunţat luni că noul său sistem de operare Windows 10 va fi lansat la data de 29 iulie în 190 de ţări, sub forma unui upgrade gratuit pentru cei care utilizează versiunile Windows 7 şi 8.1, cele mai recente versiuni de Windows, transmite Reuters.

Anterior, Microsoft, cel mai mare producător mondial de software, estima că Windows 10 va fi lansat 'în cursul verii'.

Upgrade-ul la Windows 10 va fi gratuit pentru toţi utilizatorii Windows, indiferent dacă deţin sau nu o copie licenţiată a sistemului de operare. Mutarea este în acelaşi timp o inovaţie neaşteptată în războiul companiei împotriva piraţilor software şi un nou pas în tranziţia Windows de la produs la serviciu.

Microsoft a decis ca pentru următoarea versiune a principalului său sistem de operare ales să treacă direct de la Windows 8 la Windows 10 pentru a arăta că este vorba de un pas important înainte.

Noul Windows 10 include meniul Start şi va rula atât pe PC-uri cât şi pe tablete şi smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include şi un nou browser de Internet denumit 'Edge'.

Potrivit vicepreşedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii doi -trei ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat luni că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an, informează Agerpres.

Sistemul de operare Windows este în continuare partea cea mai importantă a afacerilor Microsoft în condiţiile în care domină piaţa sistemelor de operare pentru dispozitive de tip desktop cu 1,5 miliarde de utilizatori.

Însă creşterea smartphone-urilor şi tabletelor înseamnă că în prezent Windows este utilizat de doar 14% din dispozitivele de tip computing din întreaga lume, potrivit firmei de cercetare de piaţă Gartner.