Mic dejun fabulos. Ce trebuie să faci pentru un răsfăț total

Thursday, 21 February 2019, 09:44 Sursă: REALITATEA.NET

Iată care sunt sfaturile pe care trebuie să le urmezi pentru că faimoasele pancakes să-ţi iasă perfect. Spre deosebire de clătitele normale, la aceste clătite trebuie să puneţi şi praf de copt.

Ingrediente:

- 2 ouă 

- 250 ml lapte 

- 200 grame făină 

- 2 linguriţe praf de copt

- ½ linguriţă bicarbonat 

- 1 plic zahăr vanilinat 

- două linguri de zahăr 

- 3 linguri de ulei 

- un vârf de sare 

- ulei

Mod de preparare:

Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilinat şi daţi totul prin sită. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.

Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă.

Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea. Ştergeţi suprafaţa tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane

După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. După ce clătită începe să facă un soi de băşicuţe, o puteţi întoarce şi pe partea cealaltă. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL