Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod galben de fenomene meteo periculoase. Informare meteo de vijelii puternice, până diseară. HARTA

Wednesday, 01 May 2019, 08:19 Sursă: REALITATEA.NET

La munte, mai ales la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări susţinute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei, cu rafale de 55....65 km/h şi temporar 70...75 km/h, în timp ce în restul teritoriului local şi temporar se vor atinge viteze în general între 45 şi 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade pe arii restrânse în vestul şi în sudul ţării.

În capitală, dimineaţa 8...9 grade Celsius. Vremea va fi vântoasă şi răcoroasă. Vântul va avea intensificări şi la rafală se vor atinge viteze de 55...65 km/h. Cerul va fi temporar noros şi trecător vor fi condiţii de ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Mâine vremea va fi ușor instabilă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Giurgiu. Mai ales după-amiaza, local, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. La munte, în general la altitudini de peste 2000 m, trecător vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul țării, la munte și pe arii restrânse în restul teritoriului.

În capitală, vremea se va încălzi. 8-10 grade dimineata si 21-22 de grade la amiaza. Pe parcursul zilei vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărăcri electrice.

Vineri vremea va deveni caldă în sud și sud-est și apropiată de normalul termic în restul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în depresiuni și 25 de grade la Drobeta, Giurgiu si Calarasi, poate si 26 de grade in Lunca Dunarii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, cu precădere în cursul după-amiezii, local în vest, nord, centru și la munte și izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile nord-vestice.

În Bucureşti, vremea va deveni caldă. 8-9 grade dimineata, spre 6 grade in imprejurimi si in jur de 24 de grade la amiaza.

Pe de altă parte, până în această seară, la ora 21:00, este în vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.


Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15...25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente și mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice și centrale, iar în a doua parte a zilei de marți (30 aprilie) și la începutul nopții de marți spre miercuri (30 aprilie/01 mai) în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Muntenia, Moldova și Dobrogea.

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL