Mesajul FMI pentru noul Guvern lovește în fantoma cabinetului Ponta

Wednesday, 18 November 2015, 19:57 Sursă: REALITATEA.NET

Guillermo Tolosa, reprezentantul FMI în România, a declarat miercuri că speră ca noul Guvern al României va lua decizii într-o manieră complet diferită de cea de până acum.

Mai precis, oficialul Fondului monetar dă de înțeles că Guvernul Ponta a luat majoritatea măsurilor economice fără să-și fi făcut temele în prealabil, deci după ureche.

„Așteptarea pe care cu toții o avem de la noul Guvern este să înceapă să ia decizii într-o manieră complet diferită. Trebuie să fie clar precizată sursa de finanțare, dacă este o măsură sustenabilă pentru actualul cadru bugetar și care vor fi măsurile care vor sprijini această majorare. Deci așteptăm de la Guvern ca mai întâi să își facă temele și apoi să ia măsurile, și nu invers", a spus Tolos, citat de digi24.ro.

Pe de altă parte, noul ministru de Finanțe consideră că România nu are nevoie de un acord preventiv cu FMI. "România nu cred că are nevoie de un acord preventiv cu FMI. Rolul FMI nu este de a acorda aceste tipuri de împrumut preventiv, ci de a face programe în situații dificile, de recesiune economică", a spus marți Anca Dragu Paliu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL