Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesaj RO-Alert, emis de autorități - Ce avertisment a fost transmis către populație

Wednesday, 11 November 2020, 10:28 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Autorităţile au emis, în ultimele 24 de ore, 11 mesaje de avertizare a populaţiei prin sistemul RO-ALERT, în judeţele Arad, Bacău, Bistriţa Năsăud, Brăila, Botoşani, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Maramureş, privind incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 şi recomandări cu privire la respectarea regulilor de distanţare, igienă şi obligativitatea purtării măştii de protecţie.

"Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga ţară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona Bucureşti-Ilfov şi în judeţele Arad, Dolj şi Bihor. Aproape 80% din intervenţiile gestionate de salvatori au constat în acordarea asistenţei medicale (1.177 de cazuri SMURD din totalul de 1.530 de situaţii de urgenţă)", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, miercuri, AGERPRES.

Totodată, echipajele de pompieri au acţionat pentru localizarea şi stingerea a 51 incendii înregistrate la nivel naţional şi au gestionat cu promptitudine trei misiuni de descarcerare şi 299 misiuni pentru deblocare-salvare şi protecţie a comunităţilor.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro/ sau prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi AppStore.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL