Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Membrii comunităţii LGBT au ieşit în stradă, ca reacţie la decizia CCR

Wednesday, 20 July 2016, 17:36 Sursă: REALITATEA.NET

Protestatarii au scandat "luptăm, rezistăm, iubim" şi au afişat pancarte imprimate cu inimoare şi cu mesajul "love is gay".

Jandarmii i-au somat de mai multe ori pe protestatari să părăsească zona.

"Sunt membru al comunităţii LGBT şi am venit pentru drepturile persoanelor transgender. Aceasta este o întâlnire comunitară, prin care membrii comunităţii şi prietenii lor sunt invitaţi să îşi exercite dreptul constituţional de a iubi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Saşa.

"Vrem să tragem un semnal împotriva urii şi discriminării şi să spunem că suntem egali cu toţi cetăţenii în ţara asta", a spus Filip.

"Ne-am adunat aici în Piaţa Universităţii astăzi persoane LGBT şi aliaţi ca reacţie imediată la decizia Curţii Constituţionale a României de a aproba iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei şi de interzicere a căsătoriilor gay în Constituţie. Mesajul nostru este adresat în acest moment în principal Parlamentului şi clasei politice, care trebuie să înceapă să îţi respecte cetăţenii LGBT şi minorităţile în general şi credem că această iniţiativă nu trebuie sa fie aprobată de Parlament", a declarat Vlad.

Pentru că au strigat lozinci şi nu au evacuat zona la apelul forţelor de ordine, membrii comunităţii LGBT au fost legitimaţi întrucât jandarmii au considerat că "întâlnirea comunitară" s-a transformat într-un protest, scrie mediafax.ro.

CCR a avizat pozitiv modificarea Constituţiei! Definirea familiei: "Bărbat" și "Femeie"


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL