Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicul Virgil Musta, sfaturi importante pentru cei confirmați cu COVID-19 sau doar cu simptome: „Nu stați acasă până nu mai puteți respira!” 

Tuesday, 01 December 2020, 20:35 Sursă: realitatea.net, opiniatimisoarei.ro

Autor: Ioana Stanescu

 

„La apariţia oricărui simptom care ar putea sugera că sunteţi răcit, izolaţi-vă la domiciliu", atenționează medicul Virgil Musta, precizând că trebuie neapărat să se meargă la spital în cazul în care starea se înrăutăţeşte.

„În pragul Sărbătorilor de iarnă, dar și cu ocazia Marii Uniri, aș dori să ne menținem cu toții speranța revenirii la normalitate, iar aceste sărbători să ne găsească sănătoși pe cât mai mulți posibil dintre noi și cu adevarat uniți în acest război cumplit, care ne-a afectat viața tuturor. Sunt sigur că vom câștiga, dar acum, mai mult ca niciodată, trebuie sa fim înțelepți, cumpătați și cu răbdare.
Informați-vă corect și nu renunțați la încrederea în personalul medical, în specialiștii din diverse domenii care își pun toată priceperea și energia lor pentru a găsi soluțiile cele mai rapide și sigure pentru a gestiona această pandemie. (...)

Pentru că este o perioadă în care mă abordează multă lume și mă întreabă cum să procedeze, las mai jos câteva recomandări, care sper să vă ajute pentru a ști cum să acționați:

1. La apariția oricărui simptom care ar putea sugera că sunteți răcit, izolați-vă la domiciliu, urmăriți evoluția și discutați permanent cu medicul de familie, care vă va îndruma. Este foarte important ca eventuala infecție SARS CoV 2 să fie descoperită cât se poate de timpuriu.

2. Dacă sunteți depistat pozitiv, țineți legătura în continuare cu medicul de familie, el poate fi cel mai bun sfătuitor al dumneavoastră în această perioadă. Noi medicii specialiști de la Victor Babeș avem o colaborare foarte bună cu medicii de familie și ne informăm reciproc în interesul pacienților.

3. Urmatoarele semne trebuie să vă facă să solicitați imediat evaluare în spital, pentru că pot anunța o evoluție posibil severă a boli:

· febră mare, care persistă mai mult de 3-4 zile sau reapare după o perioadă de afebrilitate
· tuse seacă iritativă intensă, însoțită de dureri toracice
· dureri musculare intense, dureri de cap intense, oboseală marcantă
· senzația de lipsă de aer

4. Dacă starea dumneavoastra se înrăutățește, nu stați acasă până nu mai puteți respira sau până aveți dificultate mare în respirație, pentru că de cele mai multe ori este prea târziu să mai putem face ceva.

Dacă aveti factori de risc (boli cronice), fiți și mai prudenți!

5. În evoluția bolii există riscul, chiar și la persoanele cu forme ușoare, ca între a 7-a și a 10-a zi, inflamația să crească și să evolueze spre o formă severă. În această perioadă a bolii fiți foarte atenți, iar dacă apar semnele de severitate descrise mai sus, anuntați medicul de familie și prezentați-vă urgent la spital pentru a fi evaluați!

Îmi pare rău că acum, în zi de sărbătoare, am venit și cu aceste recomandări care ne reamintesc că nu avem un 1 Decembrie normal, dar nu pot să nu le fac, având în vedere realitatea dură pe care eu și colegii mei (și din păcate mulți pacienți) o resimțim”, a transmis Virgil Musta marți, pe 1 decembrie, potrivit Opinia Timișoarei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL