Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medic: Nu a fost înregistrat niciun caz de infecție cu coronavirus. Câte cazuri de SARS au fost în România

Monday, 24 February 2020, 18:18 Sursă: realitatea.net, HotNews

 

„Până acum, în România nu s-a înregistrat niciun caz de infecție cu coronavirus, iar dacă vor fi cazuri, o să le ținem sub control, fără discuție”, spune Adrian Marinescu, medic specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București. într-un interviu pentru HotNews.

„În România s-au înregistrat peste 20 de cazuri de infecție cu SARS (Sindromul respirator acut sever) în timpul epidemiei din China, din anul 2003”, a declarat luni pentru HotNews.ro Adrian Marinescu, medic specialist în boli infecțioase la Institutul Matei Balș din București.

„Toți bolnavii au fost tratați atunci la Institutul Matei Balș, cel mai mare spital de boli infecțioase din țara noastră, și nu s-a înregistrat niciun deces”, a mai spus medicul.

În urmă cu 18 ani, China a fost lovită de o epidemie de SARS (Sindrom respirator acut sever) care a dus la infectarea a peste 5.000 de oameni în China și a provocat 349 de decese. În întreaga lume s-au înregistrat atunci 8.000 de cazuri de infecții cu SARS și 774 de decese. Epidemia s-a manifestat în perioada noiembrie 2002 - iulie 2003.

Bilanțul epidemiei de coronavirus l-a depășit deja pe cel al epidemiei de SARS, în China.

Potrivit celui mai recent bilanț, până luni, 24 februarie, au fost infectați cu coronavirus peste 79.000 de oameni, majoritatea în China. Dintre aceștia, numărul celor care au murit a ajuns la 2.619 iar al celor care s-au vindecat a depășit 25.000.

În cel mai mare focar în afara Asiei, în Italia, până pe 24 februarie au murit deja 7 persoane din cauza infecției de coronavirus, iar peste 200 de persoane erau infectate cu noul virus COVID-2019. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL