Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mazăre: Până la aflarea deciziei am şi dansat, o carte care m-a călăuzit în viaţă e "Zorba Grecul"

Friday, 18 April 2014, 20:36 Sursă: Mediafax

Radu Mazăre a aşteptat decizia instanţei supreme, la recursul făcut de procurorii DNA faţă de cercetarea sa în libertate sub control judiciar, într-un restaurant cu specific grecesc din apropierea sediului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

La ieşirea din restaurnat, după anunţarea deciziei definitive a ICCJ conform căreia edilul va fi cercetat în continuare în libertate, Mazăre a fost întrebat de jurnalişti ce a făcut cât a aşteptat pronunţarea şi a răspuns că, la un moment dat, a dansat pe muzica grecească, pentru că o carte care l-a călăuzit în viaţă a fost "Zorba Grecul".

"Şi când i s-a prăbuşit tot, dansa, aşa că asta-i viaţa", a spus Mazăre.

El a mai spus că s-a făcut dreptate şi a ţinut să ureze "Paşte fericit!" şi celor care i-au dorit răul, "pentru că suntem în Vinerea mare".

Întrebat dacă l-a ajutat postul, după ce avocatul său a afirmat că a respectat acest ritual, Mazăre a mărturisit că, la restaurantul grecesc, în aşteptarea deciziei, a mâncat fructe de mare.

"Eu nu sunt un tip care să ţină foarte mult de aceste reguli sau restricţii religioase. (...) Cred că e mult mai important în viaţă, decât să ţii post sau decât să te duci în biserică foarte des şi să faci rugăciuni, să te rogi pentru tine şi pentru apropiaţii tăi, cred că e mult mai important să faci ceva pentru ăia amărâţi, ăia care au nevoie de ajutorul tău şi pe care poţi să-i sprijini", a declarat Mazăre.

Primarul Constanţei a mai spus că este "de domeniul absurdului" să se creadă că nu ar fi făcut cartierul pentru săraci dacă nu ar fi luat mită.

"(Procurorii, n.r.) au spus aşa: Mazăre a luat şapgă să facă acest cartier pentru săraci. Că dacă n-aş fi luat şpagă, n-aş fi făcut nici cartierul pentru săraci, nici ăla pentru tineri, nici restul lucrurilor. Cam asta era esenţa, ceea ce-i de domeniul absurdului, şi mă bucur că instanţele au înţeles că era de domeniul absurdului. Era interesul meu sufletesc în primul rând să fac pentru oamenii amărâţi şi, dacă vreţi, şi interesul meu electoral, pentru că am promis lucrul ăsta şi era normal să-l fac ca să fiu votat încă o dată", a declarat el.

Întrebat ce se va întâmpla cu fratele său în acest dosar, Radu Mazăre a spus că acesta nu a fost menţionat niciodată de nimeni în dosar. "În afara prezenţei lui în acuzare, în rest nu s-a referit nimeni niciodată la fratele meu. Nici onor judecătorul din procesul anterior, nici procurorul în acest moment în care a susţinut la recurs arestarea mea nu s-a referit la fratele meu. Fratele meu nu are nicio implicare, nu-l cunoaşte, e la Senat, nu Senatul construia case, nu avea nicio treabă", a spus Radu Mazăre.

El a mai precizat că se întoarce vineri la Constanţa, iar sâmbătă va merge în cartierul unde a construit locuinţe pentru săraci.

Primarul Constanţei este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru ca firma acestuia din urmă să câştige o licitaţie pentru construirea de locuinţe sociale în municipiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL