Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UPDATE: Amenzi usturătoare, ca urmare a altercației din liceul Alexandru Vlahuță, din Botoșani. Măsuri disciplinare vor fi luate

Wednesday, 04 March 2020, 10:50 Sursă: Dana Bărăgan

Polițiștii au început o anchetă, iar din cercetarile efectuate până în prezent s-a stabilit ca trei eleve în vârstă de 15 ani s-au agresat reciproc pe fondul unui conflict spontan.

“În cauza se efectuează cercetari sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cele trei eleve fiind sancționate contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei fiecare pentru provocare de scandal”, a precizat Maria Carp, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, potrivit realitateadebotosani.

Gabriel Hîrtie: Măsuri disciplinare vor fi luate

Repercursiuni nu se vor opri aici, măsuri disciplinare severe urmând să fie luate ca urmare a incidentului de la liceul Alexandru Vlahuță. Chiar dacă exmatricularea nu poate fi luată în calcul, elevele implicate în altercație ar putea să fie mutate la o altă clasă, iar nota la purtare le-ar putea fi, de asemenea, scăzută.

Anunțul a fost făcut astăzi de Gabriel Hîrtie, inspectorul școlar general al județului Botoșani, care a declarant, la Realitatea Plus, că situația de la liceul Alexandru Vlahuță din comuna Șendriceni este în prezent cercetată și se vor lua măsuri în cauză.

“Acest gen de incidente știrbesc învățământul botoșănean. Este regretabil faptul că restul copiilor, în loc să aplaneze situația, au flimat”, a spus Hîrtie, menționând că a fost vorba despre un conflict spontan. Potrivit reprezentantului ISG Botosani, cele două fetele nu se află la prima abatere, acestea fiind incluse deja în programe de consiliere. Hîrtie atrage însă atenția că „măsurile școlii trebuie susținute și de familie”.

Întrebat care sunt măsurile de protecție în unitatea de învățământ unde a avaut loc incidental, Hîrtie a răspuns că există pază în curtea școlii și serviciu pe școală realizat de cadrele didactice.  

Vă reamintim că două fete de clasa a IX-a au luat la bătaie o colegă de clasă în timpul zilei luni, în sala de clasă, în timp ce colegii lor stăteau pe margine și le încurajau să se lovească. Mai mult decât atât, ei au filmat toată scena si au postat pe rețelele de socializare. Una dintre eleve a leșinat din cauza loviturilor.

 

 

 

 

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL