Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măștile devin obligatorii, începând de la vârsta de 6 ani, în Spania

Wednesday, 20 May 2020, 13:43 Sursă: Realitatea.net

 
"Folosirea măștii va fi obligatorie pe drumurile publice, în spațiile în aer liber și în orice loc închis pentru uzul publicului (...) atunci când nu este posibilă menținerea unei distanțe de securitate de cel puțin doi metri", se arată în decretul citat.
 
Persoanele care au dificultăți respiratorii sau cele care pot justifica alte situații "de necesitate sau de forță majoră" vor fi exceptate.

Textul nu precizează în schimb ce sancțiuni riscă persoanele care nu respectă această regulă. 

Vă reamintim că începând din 4 mai, folosirea măștilor în mijloacele de transport public din Spania este deja obligatorie.

Decizia de a generaliza purtatul măștilor a fost luată în acord cu toate regiunile Spaniei, care dețin competențele în materie de sănătate publică.

Spania rămâne în continuare una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, cu aproape 28.000 de morți. Țara a demarat o relaxare progresivă și foarte prudentă a măsurilor de izolare socială, în care nu au fost incluse însă regiunile Madrid, Barcelona și o mare parte a regiunii Castilia-Leon, la nord de capitală, mai arată sursa citată.
 

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-05-20 18:08:40
Lenin învățați, învățați, învățați

Profesorii au primit ordin să dea media 10 la toate materiile, la toți elevii fără nici o discriminare.

Alte articole din: ACTUAL