Mărunțiș de la Guvernul PSD pentru victimele tragediei din Ialomița

Friday, 11 October 2019, 13:58, Sursă: REALITATEA.NET

Printre ultimele decizii luate de Guvernul PSD, demis ieri de Parlament, se află și acordarea de ajutoare pentru victimele celui mai grav accident auto din acest an. În urma tragediei, 10 persoane și-au pierdut viața, iar 14 copii au rămas orfani de mamă. 

Adaugă părerea ta

Guvernul Dăncilă a aprobat vineri, printr-o hotărâre, alocarea de ajutoare de urgenţă, în sumă totală de 122.000 de lei, familiilor victimelor accidentului rutier produs la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Ialomiţa, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

El a precizat că se vor acorda câte 5.000 de lei pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident, iar pentru fiecare minor aflat în întreţinerea uneia dintre persoane 3.000 de lei, ca sumă suplimentară.

Opt mame din comuna Munteni-Buzău și-au pierdut viața, sâmbătă, 5 octombrie, în cel mai grav accident înregistrat anul acesta în România, în localitatea Sf. Gheorghe din Ialomița.

Femeile lucrau la supermarketuri Mega Image din Capitală și se îndreptau sâmbătă dimineață spre muncă. Celelalte două persoane care au decedat erau conducătorul auto al microbuzului și șoferul TIR-ului, care ar fi adormit la volan și a provocat accidentul.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis imediat după accident condoleanţe familiilor victimelor, afirmând că "nepăsarea criminală a PSD costă vieţi de români".

„Azi dimineaţă, la şase şi ceva, am primit un mesaj cutremurător – între Urziceni şi Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic, cu zece morţi şi aproape zece răniţi grav. M-a întristat foarte mult. Condoleanţe! Îmi pare foarte rău. Ce să înţelegem de aici? Să înţelegem că lipsa de infrastructură ucide, precum şi corupţia ucide. Această nepăsare criminală a PSD costă vieţi de români", a declarat Iohannis, la Iaşi. El a subliniat că este nevoie de infrastructură în România „ca de aer"