Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mărturie cutremurătoare. Ce faci când fiul tău îţi spune: "TATĂ, SUNT GAY!"

Sunday, 07 October 2018, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

Cândva, Liviu Coman a fost capul unei familii tradiționale. Era căsătorit, avea un fiu și lucra ca inginer chimist la un institut de cercetare din zona Sibiului. O poveste banală, care începe în zorii anilor ’70 și se desfășoară într-o țară copleșită de dictatură.

În 1989 se petrec, însă, două lucruri care aveau să schimbe destinul României și al familiei Coman: regimul comunist se prăbușește, iar Relu Adrian Coman, fiul lui Liviu Coman, împlinește 18 ani și devine major. E proaspăt student la Facultatea de Chimie din Iași, pe care o termină câțiva ani mai târziu, fiind repartizat ca profesor într-o comună de lângă Târgoviște. Un tânăr introvertit și confuz încercând să-și înțeleagă propriile trăiri într-o Românie care încerca să înțeleagă democrația după aproape cinci decenii de comunism.

Și în timp ce România își adâncește confuzia, tânărul Coman e tot mai împăcat cu propria cale. În 1994 obține o bursă de șase luni în Spania, dedicată personalului din educație, iar contactul cu societatea occidentală îi schimbă complet perspectivele. Când se întoarce în țară, își dă demisia din învățământ, se mută la București și se angajează în cadrul SIRDO (Societatea Independentă Română a Drepturilor Omului), printr-un program finanțat de guvernul olandez. Din această postură, apare la o emisiune televizată în care vorbește despre apărarea drepturilor fundamentale ale omului și despre propria experiență. A doua zi dimineața, Liviu Coman, care nu văzuse emisiunea, intră în fumoarul institutului de cercetare de lângă Sibiu și toate privirile se îndreaptă spre el. După câteva secunde de tăcere, un coleg îl întreabă fără nicio introducere: „Liviu, tu știai că fiul tău este homosexual?”.

De aici începe o poveste incredibilă despre îndoieli, jenă, prejudecăți și, în final, despre înțelegere, toleranță și acceptare. După ce a ieșit din fumoarul institutului și și-a revenit din șoc, Liviu Coman a realizat că, deși cunoștea termenul, nu știa nimic despre homosexualitate: „Ce e asta? E o toană, un moft… E permanent, e ceva temporar… Ce urmează?”.

 

Citeşte continuarea articolului pe Recorder.ro. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL