Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MARŞUL CHITARELOR. Mii de persoane, la comemorarea victimelor incendiului de la Clubul Colectiv

Tuesday, 30 October 2018, 19:43 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE 22:10 - În Piaţa Bucur au mai rămas câteva sute de persoane. În piaţeta din faţa fostului Club Colectiv a fost construit un adevărat altar cu pozele celor 65 de tineri decedaţi. Au fost depuse mii de flori şi candele.

UPDATE 21:40 - Circa 500 de lumânări au fost aprinse pe platoul din centrul Zalăului sub forma a 65 de "cruci de lumină", în memoria victimelor tragediei de la Colectiv.

UPDATE 20:53 - La Colectiv a venit și Mihai Șora, care a depus lumânări, notează Hot News.

Întrebat ce ar trebui să înțeleagă cei care ne conduc din drama celor care își plâng morții din Colectiv, Șora a răspuns: "E greu să mă pun în situația celor care nu au deschiderea de a înțelege."

UPDATE, ora 20:35 - Potrivit Realitatea TV, în faţa Clubului Colectiv se află, la această oră, aproximativ 3.500 de persoane.

UPDATE, ora 20:00 - În faţa Clubului Colectiv este o linişte apăsătoare, aproximativ 2.000 de oameni s-au strâns şi comemorează tragicul eveniment. 65 de făclii au fost aduse aici, ca simbol pentru sufletele celor care au plecat la Ceruri. Oamenii au adus flori şi aprind lumânări.

"Suntem alături de familiile celor care au pierdut pe cineva drag în incendiu. Am venit ca acest marş să fie un semnal de alarmă pentru autorităţi, ca ei să ştie că oamenii văd, ştiu şi acţionează în felul lor, pentru ca ceva să se mişte. (...)  Autorităţilor nu le pasă, oamenilor - da. Autorităţile nu fac pentru că nu le pasă, dar trebuie să le pese", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, o participantă la Marşul chitarelor.Câteva mii de persoane au plecat marți seara, în jurul orei 19:15, în marș către Colectiv, acolo unde vor depune flori și lumânări. Oamenii au venit cu flori albe, lumânări , torțe și mesaje anticorupție sau care aduc aminte de tragedia de la Colectiv.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 organizează, în această seară, o campanie denumită "Marşul Chitarelor". Potrivit programului manifestării, între orele 18.30 - 19.30, oamenii se vor aduna în Parcul Unirii, pe trotuarul dinspre magazinul Unirea, iar între orele 19.30 - 20.30, se vor deplasa pe traseul: Parcul Unirii (trotuarul dinspre magazinul Unirea), traversarea intersecţiei Bd. I.C. Brătianu cu Bd. Unirii, Pod Şerban Vodă, Splaiul Unirii, str. Bucur, Piaţa Bucur.

Traficul rutier va fi închis şi reluat progresiv pe traseul de desfăşurare al marşului, cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul PMB şi al Brigăzii Rutiere.

Astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 3 ani de la tragedia din clubul bucureştean Colectiv. În urma incendiului, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar apoi mulţi dintre răniţii internaţi, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL