Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul candidat PNL pentru Primăria Capitalei, Marian Munteanu, ar fi colaborat cu Securitatea

Wednesday, 08 June 2016, 07:43 Sursă: REALITATEA.NET

„Subsemnatul Munteanu Marian Teofan-Dragoş, născut în data de 19.06.1962, fiul lui Vladimir şi al Mariei, student la Facultatea de Filologie, domiciliat în Bucureşti, mă angajez să sprijin în mod organizat şi secret organele de securitate. Mă angajez, totodată, ca în activitatea mea să dau dovadă de sinceritate şi corectitudine şi să nu fac cunoscut nimanui, indiferent de gradul de rudenie sau prietenie, nimic în legătură cu această activitate. Datele pe care le voi furniza le voi semna cu numele de Ioan”.  Acesta este angajamentul semnat de Marian Munteanu în 1988, conform adevarul.ro.

Sarcina secretă pe care o avea de îndeplinit „Ioan” era să-l urmărească pe un lector portughez, profesorul lui la facultate, cu care se afla într-o relaţie apropiată. Asta pentru că dascălul era bănuit că ar fi fost spion al serviciilor secrete din Portugalia. Primul pas făcut de oamenii securităţii a fost acela de a identifica un student din cadrul grupei de limbă portugheză la care preda lectorul, mai scrie adevărul.ro.

Pentru îndeplinirea sarcinilor, Munteanu se învârtea în cercuri înalte: petreceri cu ambasadori pentru supravegherea profesorului portughez. Tot pe lista lui Munteanu, cu persoane despre care ar fi putut da informaţii Securităţii, mai sunt trecuţi şase studenţi străini.

Cu toate acestea, Marian Munteanu a negat vehement că ar fi avut legături cu fosta Securitate. ”Nu am semnat niciun angajament cu nicio Securitate. Am fost anchetat, reținut, arestat, interogat, hărțuit ani de zile în timpul comunismului. Restul lucrurilor vor trebui clarificate printr-un proces”, a declarat fostul lider al studenților din Piața Universității.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL