Maria Dinulescu, revenire în România cu rolul principal din piesa care va redeschide Sala Mare a TNB

Wednesday, 15 April 2015, 19:03 Sursă: AGERPRES

Autor: Realitatea.NET

Premiera oficială va avea loc sâmbătă, publicul larg urmând să vadă spectacolul pe 19, 21, 29 și 30 aprilie.

"Întâlnirea cu Încrederea domnului Ion Caramitru și Deschiderea domnului Dan Puric a venit în momentul când aveam cea mai mare nevoie de un astfel de rol. Le sunt recunoscătoare pentru șansa oferită și vă pot spune că m-am bucurat la maximum de libertatea artistică oferită. 'Sorina', personajul pe care îl interpretez în această nouă producție a TNB, este partea mea de vulnerabilitate și de curățenie sufletească. Sunt fericită că acest rol mă ajută să prezint cu credință și curaj o parte importantă din mine", a declarat actrița Maria Dinulescu, citată în comunicat.

Spectacolul regizat de Dan Puric are o distribuție impresionantă — 80 interpreți, nume consacrate și actori foarte tineri, printre care: Dan Puric, Maria Dinulescu / Beatrice Rubica, Lari Giorgescu / Ștefan Ruxanda, Silviu Biriș / Gavril Pătru, Constantin Dinulescu, Amalia Ciolan, Irina Cojar, Carmen Ionescu, Ovidiu Cuncea, Alexandru Hasnaș, Axel Moustache, Eduard Adam, Oana Vânătoru, Afrodita Androne, Iuliana Moise, Tatiana Constantin, Erika Băieșu, Violeta Hulubă, Florin Roșu, Silviu Oltean.

Scenografia și costumele sunt semnate de Doina Levința, spectacolul beneficiind de 300 de costume și de o mulțime de pălării impresionante.

Muzică originală este semnată de Gheorghe Zamfir iar coregrafia include elemente de pantomimă, step, dans popular românesc și contemporan, balet, tango, flamenco și mișcări inspirate din artele marțiale.

Sursa citată menționează că Dan Puric realizează "o versiune nouă și modernă" a unui text foarte cunoscut — feeria dramatică a lui Victor Eftimiu, jucată pentru prima dată pe scena Teatrului Național din București în 1911.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ