Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie va interzice folosirea antenelor 5G Huawei de la sfârșitul anului

Tuesday, 14 July 2020, 16:07 Sursă: realitatea.net

 

Achiziția de noi echipamente Huawei va interzisă de la finalul anului 2020 iar echipamentele existente vor trebui retrase până în 2027, a declarat ministrul însărcinat cu Cultura și Digitalul, Oliver Dowden, în fața Camerei Comunelor, la capătul unei reuniuni a Consiliului de Securitate Națională (NSC) prezidată de premierul conservator Boris Johnson, scrie AFP.

Huawei a calificat drept „dezamăgitoare" decizia, apreciind într-un comunicat că este vorba de un act „politizat” și datorat „politicii comerciale americane".

„Această decizie dezamăgitoare este o veste proastă pentru toți cei care au un telefon mobil în Regatul Unit, riscă să încetinească avansul digital al țării, să majoreze facturile și să sporească fractura digitală", a afirmat un purtător de cuvânt al gigantului chinez al telecomunicațiilor, citat de Agerpres.

Huawei a raportat venituri de aproape 65 de miliarde de dolari în primul semestru.

Creşterea veniturilor grupului chinez Huawei Technologies a încetinit în primul semestru din 2020, în contextul intensificării campaniei SUA de a restricţiona expansiunea sa globală, ca urmare a temerilor de securitate, şi a impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), potrivit Agerpres.

În perioada ianuarie-iunie 2020, veniturile Huawei au urcat cu 13,1%, la 454 miliarde de yuani (64,90 miliarde de dolari), o încetinire faţă de ritmul de creştere din perioada similară a anului trecut, când veniturile au înregistrat un avans de 23,2%, la 401,3 miliarde de yuani. Marja de profit a urcat la 9,2% în primul semestru din 2020, de la 8,7% în primele şase luni din 2019.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL