Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie continuă relaxarea etapizată a măsurilor. Boris Johnson: "Sperăm la revenirea la normalitate până la Crăciun"

Friday, 17 July 2020, 22:21 Sursă: Realitatea.net

''Priviţi la alte ţări în jurul lumii, toţi putem vedea foarte clar cum evoluţia poate fi rea dacă nu continuăm să respectăm regulile, dacă nu continuăm să ţinem acest lucru sub control'', a declarat Johnson în cadrul unui briefing de presă susținut la Downing Street.
 
Pentru a menţine epidemia sub control, guvernul britanic şi-a stabilit ca obiectiv creşterea capacităţii de testare pentru COVID-19, astfel încât la sfârşitul lunii octombrie să fie efectuate zilnic cel puţin 500.000 de teste, o parte din suma de 3 miliarde de lire fiind alocată în acest scop.
 
Boris Johnson a anunţat, astăzi, şi următoarele etape de relaxare a restricţiilor antiepidemice, manifestându-şi speranţa ''unei reveniri la normal cel mai devreme în noiembrie, probabil în jurul Crăciunului''. Prin urmare, sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide la 1 august.
 
Următoarea etapă de ridicare a restricțiilor va avea loc în septembrie, când este așteptat să fie redeschide şcolile, liceele şi after-school-urilor.
 
Totodată, de la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.
 
Johnson a ţinut însă să precizeze că toate aceste relaxări sunt condiţionate de evoluţia epidemiei. ''Sperăm la cel mai bun scenariu, dar trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău'', a subliniat premierul britanic. 
 
Pe de altă, el i-a încurajat pe britanici să revină la lucru începând cu data de 1 august.
 
Cu peste 45.000 de decese raportate, Marea Britanie se numără printre ţările cele mai afectate de pandemie, Boris Johnson fiind chiar el însuşi infectat cu noul coronavirus, dar și criticat pentru modul în care a gestionat această criză, mai arată sursa citată.
 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL